"Ризото с морски дарове"

Дата: 27.05.2010
Източник: Бон Апети
 
Необходими продукти:
450 г морски дарове по избор
сол и бял пипер на вкус
2 с. л. краве масло
60 г сирене „Пармезан”
50 мл бяло вино
2 скилидки чесън
4 с. л. зехтин
2 кубчета зеленчуков бульон
100 г лук
400 г ориз
магданоз за украса
 

Начин на приготвяне:
1
Лукът се пасира с 1 с. л. зехтин и се запържва до златисто. Сипват се още 2 с. л. лъжици зехтин, добавя се оризът и се бърка 2–3 минути.
2
Бульонът се разрежда в 1 л вода и се долива на порции към запържения ориз, докато го поеме. Важно е оризът да не е разварен.
3
Морските дарове се запържват в останалия зехтин, задушават се с виното и се изсипват към ризотото. Добавя се счуканият чесън.
4
При постоянно разбъркване се порасва настърганият наедро пармезан и се прибавя маслото. Когато пармезанът добие кремообразна консистенция, ястието е готово за сервиране. Украсява се с листенца магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

31.07.2016
Ето го
1.
Изпрати
лично съобщение

31.07.2016
Супер е .Добавих му малко сметана ,а чесънчето го запържих с малко червен пипер
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
Jolly сготви Меденки
Светлозар се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта