Ризото с праз

Дата: 16.10.2012
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г ориз „Арборио”
2 стръка праз
2 скилидки чесън
700 мл зеленчуков бульон
150 г заквасена сметана
80 г сирене „Пармезан”
50 г краве масло
2 с. л. зехтин
сокът и кората от 1 лимон
1 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Ризото с праз
Празът се нарязва наситно и се запържва в сгорещения зехтин. Прибавя се наситненият чесън и се оставя лукът да омекне.

 


2
Ризото с праз 2
Слага се оризът, запържва се закратко и постепенно се налива бульонът, като се бърка непрекъснато. Подправя се със сол и черен пипер.

 

 


3
Ризото с праз 3
Когато оризът стане ал денте, се сваля от котлона, прибавят се сметаната, маслото, настърганият пармезан, настърганата кора от лимона и сокът му. Овкусява се със сол и черен пипер и се завършва с нарязан наситно магданоз.

 

 


4
Ризото с праз 4
По желание се поръсва и с люспи пармезан и се поднася.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

14.05.2016
Хареса ми , ще го правим пак :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


304 ДУШИ ОНЛАЙН
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
Кремена коментира рецептата „Вита“ торта
Blue сготви Миш-маш
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта