Ризото с праз

Изчистен, елегантен и хармоничен вкус има това безмесно ястие, което спокойно може да се поднесе и като гарнитура
Източник: Бон Апети
Дата: 16.10.2012

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г ориз „Арборио”
2 стръка праз
2 скилидки чесън
700 мл зеленчуков бульон
150 г заквасена сметана
80 г сирене „Пармезан”
50 г краве масло
2 с. л. зехтин
сокът и кората от 1 лимон
1 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Ризото с праз

Празът се нарязва наситно и се запържва в сгорещения зехтин. Прибавя се наситненият чесън и се оставя лукът да омекне.

 


2
Ризото с праз 2

Слага се оризът, запържва се закратко и постепенно се налива бульонът, като се бърка непрекъснато. Подправя се със сол и черен пипер.

 

 


3
Ризото с праз 3

Когато оризът стане ал денте, се сваля от котлона, прибавят се сметаната, маслото, настърганият пармезан, настърганата кора от лимона и сокът му. Овкусява се със сол и черен пипер и се завършва с нарязан наситно магданоз.

 

 


4
Ризото с праз 4

По желание се поръсва и с люспи пармезан и се поднася.


Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

26.10.2020
Вкусно
3.
Изпрати
лично съобщение

19.02.2020
Хареса ни!
2.
Изпрати
лично съобщение

22.11.2017
Много вкусно!
1.
Изпрати
лично съобщение

14.05.2016
Хареса ми , ще го правим пак :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: