Ризото с прошуто и маслини

Дата: 18.02.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г ориз „Арборио“
60 г сирене „Пармезан“
60 г зелени маслини (без костилки)
40 г прошуто (на тънки резени)
600 мл пилешки бульон
60 г краве масло
2 скилидки чесън
1/2 глава лук
1/4 връзка магданоз
100 мл бяло вино
2 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус
 
Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Ризото с прошуто и маслиниЛукът и чесънът се наситняват и се запържват на умерен огън в зехтина, не трябва да се карамелизират.
2
Ризото с прошуто и маслини 2Добавя се оризът и се разбърква хубаво, така че да се омазни всяко зърно.
3
Ризото с прошуто и маслини 3Деглазира се с виното.
4
Ризото с прошуто и маслини 4Щом алкохолът се изпари, постепенно и при постоянно бъркане, се налива предварително загретият бульон. Когато оризът абсорбира течността и стане „ал денте“, съдът се дърпа от котлона.
5
Ризото с прошуто и маслини 5Добавят се маслото и настърганият пармезан. Разбърква се.
6
Ризото с прошуто и маслини 6Маслините се режат на дебели шайби, а магданозът – наситно.
7
Ризото с прошуто и маслини 7Прибавят се към ориза и се разбърква.
8
Ризото с прошуто и маслини 8Ризотото се овкусява със сол и черен пипер.
9
Ризото с прошуто и маслини 9Поднася се с накъсано прошуто.
Подобни рецепти:
Коментари (8)
8.
Изпрати
лично съобщение

05.07.2016
Вкусно и лесно :)
7.
Изпрати
лично съобщение

21.04.2016
Много вкусно :)
6.
Изпрати
лично съобщение

18.03.2016
Страхотно ризото. Нямах прошуто, но и така стана невероятно вкусно.
5.
Изпрати
лично съобщение

05.03.2016
Страхотна рецепта :)
4.
Изпрати
лично съобщение

03.03.2016
Стана супер!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


348 ДУШИ ОНЛАЙН
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
Марияна Павлова се регистрира в сайта.
Цветалина се регистрира в сайта.
Силвия коментира рецептата Пилешко с паста на фурна
Силвия се регистрира в сайта.
Eli Petrova се регистрира в сайта.
Elena Bejan се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта