Ризото с тиквички и гъби

Дата: 12.04.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г ориз „Арборио“
300 г кафяви печурки
5 г сушени манатарки
2 тиквички
1 морков
1 лимон
1 скилидка чесън
1/2 глава лук
700 мл зеленчуков бульон
150 мл бяло вино
60 мл зехтин (+ за намазване)
2 стръка риган
сол и черен пипер на вкус
за гарниране:
80 г сирене „Грана падано“
60 г краве масло
1/4 връзка босилек
 

Начин на приготвяне:
1
Ризото с тиквички и гъбиМорковът се настъргва, а лукът и чесънът се наситняват.
2
Ризото с тиквички и гъби 2Запържват се в половината от зехтина, докато омекнат, без да се карамелизират.
3
Ризото с тиквички и гъби 3Добавя се оризът и се запържва за кратко. Налива се виното, разбърква се и щом алкохолът се изпари, се слага наситненият риган.
4
Ризото с тиквички и гъби 4Малко по малко и при непрекъснато бъркане се налива бульонът. Готви се, докато оризът стане „ал денте“.
5
Ризото с тиквички и гъби 5Тиквичките се разполовяват и се почистват от семките. Намазват се със зехтин, посоляват се и се готвят на тиган от двете страни. След това се режат напречно на тънки ивички.
6
Ризото с тиквички и гъби 6Манатарките се накисват в около 250 мл вряла вода.
7
Ризото с тиквички и гъби 7Печурките се почистват, режат се на кубчета и се запържват в останалия зехтин. Посоляват се.
8
Ризото с тиквички и гъби 8Оризът се смесва с тиквичките, накълцаните манатарки и около 100 мл от водата, в която са киснати. Овкусява се със сол и черен пипер.
9
Ризото с тиквички и гъби 9Прибавят се печурките, настръгнатото сирене „Грана падано“, маслото, наситненият босилек, настърганата лимонова кора и 1–2 лъжици лимонов сок.
10
Ризото с тиквички и гъби 10Разбърква се и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

02.12.2016
замених манатарката с кладница - стана още по-ароматно!
4.
Изпрати
лично съобщение

05.06.2016
Много свеж и лек вкус . Страхотна рецепта :)
3.
Изпрати
лично съобщение

29.05.2016
;)
2.
Изпрати
лично съобщение

17.04.2016
Сготвено!
1.
Изпрати
лично съобщение

17.04.2016
Много лесно и вкусно! Страхотна рецепта!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


196 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта