Ризото с тиквички и сирене

Източник: Бон Апети
Дата: 13.07.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г овче сирене
200 г кръгъл ориз
30-40 г масло
2 по-едри тиквички
1 глава лук
1 в. ч. бяло вино
4 с. л. зехтин
1 кубче зеленчуков бульон
кората от 1/2 лимон


Начин на приготвяне:
1
Ризото с тиквички и сирене
Лукът се нарязва наситно и се запържва за 2-3 минути в предварително загрети зехтин и масло. Изсипва се оризът и се запържва, докато стане стъклен. Добавя се настърганата лимонова кора и се налива 1/2 от виното.
2
Ризото с тиквички и сирене 2
Бульонът се стрива в 600 мл гореща вода. Една част се налива в ориза, изчаква се оризът да поеме и се изсипват нарязаните на малки кубчета тиквички. Наливат се останалият бульон и виното.
3
Ризото с тиквички и сирене 3
Ястието къкри на слаб огън около 10 минути, докато оризът поеме течността. След това се добавя нарязаното на кубчета сирене, разбърква се и се сервира. Ризотото се консумира топло.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: