Ризото със спанак и гъби

Дата: 21.11.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г ориз „Арборио“
400 г печурки
100 г спанак
600–700 мл зеленчуков бульон
60 мл зехтин
2 скилидки чесън
1/2 връзка магданоз
1/2 глава лук
2 стръка естрагон
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Ризото със спанак и гъбиЛукът и чесънът се нарязват наситно и се запържват до златисто в 30 мл зехтин.
2
Ризото със спанак и гъби 2Добавя се оризът и се разбърква добре.
3
Ризото със спанак и гъби 3Малко по малко, при постоянно бъркане, се налива горещият бульон.
4
Ризото със спанак и гъби 4Спанакът, магданозът и естрагонът се пюрират в 50 мл бульон.
5
Ризото със спанак и гъби 5Гъбите се нарязват на четвъртинки и се запържват до златисто в останалия зехтин.
6
Ризото със спанак и гъби 6Спаначеният сос се сипва в ризотото, разбърква се и след минута съдът се дърпа от огъня.
7
Ризото със спанак и гъби 7Добавят се гъбите и отново се разбърква. Овкусява се със сол и черен пипер и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта