Ризото със спанак

Дата: 12.01.2009
Източник: Бон Апети
Ризото със спанак
 
Необходими продукти:
200-250 г ориз
пармезан за поръсване
бял пипер и сол на вкус
5-6 с. л. зехтин
1 в. ч. бяло вино
1 ч. ч. готварска сметана
2 кубчета зеленчуков бульон
1 глава лук
30-40 г краве масло
200 г замразен спанак
стрък мащерка за украса
 

Начин на приготвяне:
1
Ризото със спанакЛукът се нарязва наситно и се задушава на силен огън в загрят зехтин.
2
Ризото със спанак 2Сипва се виното и се изчаква да се изпари, като постоянно се бърка.
3
Ризото със спанак 3Добавя се оризът и се разбърква.
4
Ризото със спанак 4Кубчетата зеленчуков бульон се разтварят в 1 1/2 л вода.
5
Ризото със спанак 5Полученият бульон се налива в тигана на три пъти, за да може оризът да го поеме добре.
6
Ризото със спанак 6Слагат се замразеният спанак, нарязаното на кубчета краве масло и готварската сметана.
7
Ризото със спанак 7Подправя се със сол и бял пипер.
8
Ризото със спанак 8Ястието се сервира, след като сметаната поеме маслото, като се поръсва с пармезан и мащерка.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

02.07.2016
Чудесна рецепта!
2.
Изпрати
лично съобщение

09.01.2015
Много вкусно се получи :)
1.
Изпрати
лично съобщение

11.09.2014
Супер! Полезна и вкусна рецепта.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


220 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта