Ризото със зеленчуци

Дата: 07.02.2004
Източник: Бон Апети
Ризото със зеленчуци
 
Необходими продукти:
1 1/2 ч. ч. ориз
2 кубчета пилешки бульон
1-2 с. л. олио
150 г розички карфиол
150 г розички броколи
150 г едри пресни печурки
2 моркова
2 зелени чушки
3 глави кромид лук
1 ч. л. джоджен
 

Начин на приготвяне:
1
Ризото със зеленчуциЛукът се реже наситно, запържва се около 1/2 минута в сгорещеното олио и се добавят нарязаните на дребни кубчета чушки и моркови. Запържва се около минута, залива се с 1-2 с. л. вода и се слагат розичките броколи, карфиолът и нарязаните печурки.
2
Ризото със зеленчуци 2Задушава се, докато зеленчуците поомекнат и се овкусява с подправките. Прибавя се изчистеният и измит ориз и се натрошават кубчетата бульон. Залива се с 3 ч. ч. вода, разбърква се и се захлупва.
3
Ризото със зеленчуци 3След като ястието заври, котлонът се изключва и ризотото се оставя на него, докато се охлади.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта