Ризото със зеленчуци

Дата: 24.03.2010
Източник: Бон Апети
Ризото със зеленчуци
 
Необходими продукти:
400 г ориз
1 с. л. сирене „Пармезан“ на прах
3 с. л. зехтин
1 кубче зеленчуков бульон
2 с. л. краве масло
1 тиквичка
2 зелени чушки
2 червени чушки
1 средно голяма глава лук
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Лукът се накълцва наситно, запържва се в тиган с 1 с. л. от зехтина и се прибавя оризът. След като се запържи оризът, постепенно, на няколко пъти, се долива зеленчуковият бульон, разтворен в 1 л вода. Когато оризът стане готов, се прехвърля в подходящ съд.
2
Почистените зеленчуци се нарязват на кубчета, запържват се в останалия зехтин две-три минути и към тях се прибавя оризът. Всичко се разбърква, тиганът се дръпва от огъня, прибавят се маслото и пармезанът и се овкусява със сол и черен пипер.


Това е т.нар. монтекатура – получаването на кремообразната консистенция на италианското ризото.



3

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


249 ДУШИ ОНЛАЙН
Vasilena Vasileva се регистрира в сайта.
Petya Hristova се регистрира в сайта.
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта