Родопска баклава

Дата: 24.07.2003
Източник: Бон Апети
Родопска баклава
 
Необходими продукти:
800 г брашно
400 мл олио
1/2 ч. л. сода бикарбонат
400 г захар
 

Начин на приготвяне:
1
Родопска баклаваВ купа се смесват пресятото брашно и содата, прибавя се олиото и се размесва, докато се получи меко тесто.
2
Родопска баклава 2От готовото тесто се оформят топчета, които се подреждат в тава. С вилица върху всяко топче се правят декоративни шарки.
3
Родопска баклава 3Захарният сироп се приготвя, като захарта се сипва в 400 мл вода и се вари, докато започне да се сгъстява.
4
Родопска баклава 4Баклавата се пече около 1/2 час при температура 180 градуса и докато е все още гореща, се залива със захарния сироп.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


254 ДУШИ ОНЛАЙН
Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
Jolly сготви Меденки
Светлозар се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта