Родопска кавърма

Дата: 02.09.2006
Източник: Бон Апети
Родопска кавърма
 
Необходими продукти:
1/2 кг обезкостена телешка плешка
черен пипер и сол на вкус
1 ч. л. чубрица
2 ч. л. червен пипер
1 ч. ч. олио
1 домат
1 зелена чушка
5–6 глави лук
4 яйца
100 г кашкавал
150 г гъби
магданоз за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
Родопска кавърмаНарязаното на кубчета месо се запържва до златисто в половината от олиото. След това тенджерата се похлупва и месото се задушава.
2
Родопска кавърма 2Лукът се нарязва наедро, гъбите - на филийки, а доматът и чушката – на малки парчета. Лукът и гъбите се пържат в останалата част от олиото, добавят се доматът и чушката и се оставят да се задушат под капак.
3
Родопска кавърма 3Задушеното месо се смесва със зеленчуците, налива се топла вода и се подправя със сол, червен пипер, чубрица и черен пипер. Разбърква се и се оставя да поври около 10 минути.
4
Родопска кавърма 4Сместа се прехвърля в глинени гювечета, поръсва се с настъргания кашкавал и във всяко гювече се счупва по едно яйце. Слагат се да се запекат за кратко, докато яйцата се забулят, и се сервират.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
Jolly сготви Меденки
Светлозар се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта