Родопска мусака

Дата: 28.08.2012
Източник: Miimiityy
ТИТЛА: Чирак
Родопска мусака
 
Необходими продукти:
1 кг картофи
2-3 малки домата
500 г кайма
200 мл прясно мляко
1 глава кромид лук
сол на вкус
100-200 г кашкавал (по твърд)
1/2 кофичка кисело мляко
2 яйца
 

Начин на приготвяне:
1
Родопска мусака
Обелете картофите и ги сложете да се варят.Докато се варят запържете нарязания на ситно лук докато стани безцветен.В отделен съд настържете доматите (без кожичките) и ги прибавете към лука.Разбърквайте докато се запържи малко.Прибавете каймата към доматите и лука и отново  разбърквайте докато се запържи.



 

 


2
Родопска мусака
Намачкват се картофите с прясното мляко и се посоляват със солта (на вкус).Готовото картофено пюре се разтила в намазнена тавичка.Върху картофите се изсипва сместа (от лука,доматите и каймата) и отново се разстила.

 


3
Родопска мусака
Тавата се слага в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор до полуготовност (30 мин).Докато се пече киселото мляко се разбърква с яйцата,а кашкавалът се настъргва.Изваждаме тавата от фурната и изливаме киселото мляко с яйцата и поръсваме с кашкавала. Върнете отново във фурната и печете до зачервяване .


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Petya Hristova се регистрира в сайта.
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта