Родопски катми

Дата: 24.07.2009
Източник: Бон Апети
Родопски катми
 
Необходими продукти:
500 г брашно
1/2 кубче мая
1 ч. ч. кисело мляко
2 яйца
1 ч. л. сол
краве масло и сланина за намазване
саладко, мед и сирене за гарниране
 

Начин на приготвяне:
1
Родопски катмиМаята се разтваря в 2 с. л. топла вода и се оставя да шупне.
2
Родопски катми 2Брашното се смесва постепенно с 2 ч. ч. топла вода и се замесва гъсто тесто за катми.
3
Родопски катми 3Прибавят се шупналата мая и солта.
4
Родопски катми 4Оставя се да втасва около 20 минути, след което се добавят яйцата и киселото мляко.
5
Родопски катми 5Сачът (тиганът) се нагрява добре и се намазва със сланина.
6
Родопски катми 6Сипва се 1 черпак от тестото и се пече от двете страни като палачинка.
7
Родопски катми 7Готовите катми се намазват с масло и по желание се гарнират със сирене, мед или сладко.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Liliana Koseva се регистрира в сайта.
Radka Mecheva се регистрира в сайта.
Iff коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Анна коментира рецептата Канелони с пиле и броколи
Г-жа Мавродиева се регистрира в сайта.
Silvia Stoynova се регистрира в сайта.
Valentina Moneva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта