Родопски шишарки

Дата: 03.04.2007
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
750 г брашно
1 ч. ч. захар
1 пакетче ванилия
60 г краве масло
1/2 л прясно мляко
2 яйца
смлени орехови ядки и цветни пръчици за декорация
1 пакетче ванилия
2 щипки сода
1 пакетче бакпулвер
1 к. ч. олио
1 ч. ч. захар
1 ч. ч. кисело мляко
2 яйца
2-3 с. л. брашно
 

Начин на приготвяне:
1
Родопски шишаркиБрашното се сипва в дълбок съд и към него се прибавят олиото, бакпулверът, смесените сода и кисело мляко.
2
Родопски шишарки 2След това се сипва захарта, чупят се яйцата и се ароматизира с ванилията. Замесва се меко тесто и се оставя да престои около 2 часа.
3
Родопски шишарки 3От тестото се разточва лист с дебелина около 1/2 см.
4
Родопски шишарки 4Тестеният лист се нарязва на лентички с еднаква широчина.
5
Родопски шишарки 5Всяка лентичка се увива около малка метална форма-фуния.
6
Родопски шишарки 6Фунийките се пекат 10 минути в предварително загрята до температура 200 градуса фурна. След това формичките се изваждат.
7
Родопски шишарки 7Прясното мляко се загрява и се подслажда със захарта. Яйцата се разбъркват с брашното и се сипват в млякото, като се бърка. Кремът се ароматизира с ванилията и се сваля от котлона.
8
Родопски шишарки 8Накрая се добавя маслото и кремът се разбърква, за да се смесят добре.
9
Родопски шишарки 9Тестените форми се пълнят с горещия крем.
10
Родопски шишарки 10Готовите "шишарки" се украсяват със смлени орехови ядки или с цветни пръчици.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта