Рогатники

Дата: 07.04.2007
Източник: Бон Апети
Рогатники
 
Необходими продукти:
300 г брашно
1 щипка сол
1 ч. ч. ориз
1 шепа лапад
1 шепа спанак
100 г сирене
1/2 с. л. сол
1 с. л. захар
1 с. л. олио
1 с. л. оцет
краве масло за намазване
 

Начин на приготвяне:
1
РогатникиОризът се сварява в леко подсолена вода.
2
Рогатники 2Брашното се сипва в дълбок съд и се добавят по 1 с. л. оцет и олио.
3
Рогатники 3Брашното се поръсва със сол и захар и се бърка, като постепенно се налива вода, докато се замеси тесто.
4
Рогатники 4Тестото се разточва върху набрашнен плот, така че да се получи кора с формата на голям квадрат.
5
Рогатники 5Спанакът и лападът се нарязват.
6
Рогатники 6В средата на разточената кора се слагат смесените спанак и лапад и се поръсват с натрошено сирене.
7
Рогатники 7Отгоре се сипва от сварения ориз и се поръсва с щипка сол.
8
Рогатники 8Краищата на тестения квадрат се сгъват навътре и ръбовете се притискат леко.
9
Рогатники 9Тестото трябва да се запечата подобно на пощенски плик.
10
Рогатники 10Изпича се върху сач или в предварително загрята фурна при температура 180-200 градуса за около 15-20 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


194 ДУШИ ОНЛАЙН
Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
Jolly сготви Меденки
Светлозар се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта