Роговачки

Дата: 05.02.2014
Източник: Даниел Банчев
ТИТЛА: Главен готвач
Роговачки
 
Необходими продукти:
500 гр брашно
240 гр натрошено сирене
20 гр мая
280 мл хладка вода
2 с.л. олио
1 ч.л. оцет
1 ч.л. сол
олио за пържене
 

Начин на приготвяне:
1
РоговачкиВ купа сипете брашното добавете водата, солта, оцета и олиото. Замесете тесто и го оставете го да втаса за около час.
2
Роговачки 2Оформяме топки, които разточете на тънки листове.
3
Роговачки 3В средата поръсете със сирене. Затваряте кората като я прегъвате навътре от четирите страни и оформяте квадрат.
4
Роговачки 4В тиган сгорещете малко олио. Поставете кръстачката и запържете до готовност от всяка страна.
5
Роговачки 5Сервират се топли.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

09.03.2014
на мен лично рецептата до някъде ми наподобява на Карметлии приготвени от Бон апети но много ми харесаха.Страхотни са
2.
Изпрати
лично съобщение

04.03.2014
Познавам тази рецепта като \"Кръстачки\",защото разточеното на кръг тесто се сгъва първо на две и после още на две,но тестото е без набухвател-банично.С маята станаха страхотни закуски,моето семейство ги обожава.
1.
Изпрати
лично съобщение

14.02.2014
Много ни харесаха.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


303 ДУШИ ОНЛАЙН
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта