Роговачки

Източник: Даниел Банчев
ТИТЛА: Главен готвач
Дата: 05.02.2014
Роговачки
 
Необходими продукти:
500 гр брашно
240 гр натрошено сирене
20 гр мая
280 мл хладка вода
2 с.л. олио
1 ч.л. оцет
1 ч.л. сол
олио за пържене


Начин на приготвяне:
1
Роговачки
В купа сипете брашното добавете водата, солта, оцета и олиото. Замесете тесто и го оставете го да втаса за около час.
2
Роговачки 2
Оформяме топки, които разточете на тънки листове.
3
Роговачки 3
В средата поръсете със сирене. Затваряте кората като я прегъвате навътре от четирите страни и оформяте квадрат.
4
Роговачки 4
В тиган сгорещете малко олио. Поставете кръстачката и запържете до готовност от всяка страна.
5
Роговачки 5
Сервират се топли.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

09.03.2014
на мен лично рецептата до някъде ми наподобява на Карметлии приготвени от Бон апети но много ми харесаха.Страхотни са
2.
Изпрати
лично съобщение

04.03.2014
Познавам тази рецепта като \"Кръстачки\",защото разточеното на кръг тесто се сгъва първо на две и после още на две,но тестото е без набухвател-банично.С маята станаха страхотни закуски,моето семейство ги обожава.
1.
Изпрати
лично съобщение

14.02.2014
Много ни харесаха.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: