Роза от диня

По метода на китайски преподавател в кулинарно училище в Швейцария, който има доста издадени книги зад гърба си. Розите се правят по един същи начин върху всякакъв плод.
Източник: Бон Апети
Дата: 17.03.2010
Роза от диня
 
Необходими продукти:
1 диня



Начин на приготвяне:
1
Роза от диня
Подготовка. С помощта на специален нож за карвинг се изрязва един кръг от динята под наклон от около 45 градуса. След това кората се отделя. Височината на листенцата на розата ще зависи от дълбочината, на която вкарвате ножа.
2
Роза от диня 2
Оформяне на листенцата. Правилото е, че всяко листо се прави от края на другото – първо се очертава и след това се дълбае. По върха нарочно се оставя кората на динята, за да има зелено за контраст.
3
Роза от диня 3
Отделяне на листенцата. След като се подготвят листата, започват да се отделят, за да изпъкнат.

4
Роза от диня 4
Изрязват се шахматно – от средата на едното листо до средата на другото. Оттук нататък само се оформят листенцата.
5
Роза от диня 5
Оформяне фона на розата. Около готовата роза се изрязват полукръгове и вътрешността се отделя.
6
Роза от диня 6
Завършване. С помощта на длето повърхността на динята около розата се назъбва.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: