Розички

Дата: 28.09.2007
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг брашно
200 г кисело мляко
200 г маргарин
200 мл олио
1 яйце
1 ч. л. сода бикарбонат
орехови ядки за украса
400 г захар
400 мл вода
 

Начин на приготвяне:
1
РозичкиВ брашното се оформя кладенче, в което се чупи яйцето.
2
Розички 2Прибавят се киселото мляко, содата и маргаринът, налива се олиото и се замесва тесто.
3
Розички 3Тестото се разделя на топки, които се разточват на тънки кори.
4
Розички 4С помощта на чашка от корите се изрязват кръгове.
5
Розички 5Всеки тестен кръг се навива на руло и се поставя изправен в намазнена тава.
6
Розички 6Върху всяка от оформените "розички" се слага по една орехова ядка. Пекат се в предварително загрята до температура 180 градуса фурна, докато се зачервят.
7
Розички 7Захарта за сиропа се разтваря в загрятата вода.
8
Розички 8След като се охладят, изпечените розички се заливат с топлия захарен сироп.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


209 ДУШИ ОНЛАЙН
Eli Petrova се регистрира в сайта.
Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта