Руладини от лаврак с аспержи в шафранов бульон

Дата: 11.10.2007
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 лаврака
1 щипка шафран
1 с. л. олио
1 в. ч. бяло вино
1 дафинов лист
1 стрък мащерка
1 стрък розмарин
1-2 стръка магданоз
1/2 морков
4-5 резена праз лук
главите и костите от рибите
чери домати за декорация
1-2 с. л. зехтин
1-2 пера пресен лук
6-8 аспержи
1 щипка бахар
 

Начин на приготвяне:
1
Руладини от лаврак с аспержи в шафранов бульонКостите и главите на рибите се слагат в тенджера заедно с нарязаните лук, морков и зелени подправки и се заливат с вода.
2
Руладини от лаврак с аспержи в шафранов бульон 2Бульонът се подправя с дафинов лист, олио, шафран, бахар и сол на вкус, кипва се и се вари около 25 минути.
3
Руладини от лаврак с аспержи в шафранов бульон 3След това се отпенва, рибата се отстранява, а бульонът се прецежда и се връща на огъня.
4
Руладини от лаврак с аспержи в шафранов бульон 4Перата лук се потопяват в бульона, заливат се с виното и когато омекнат, се изваждат.
5
Руладини от лаврак с аспержи в шафранов бульон 5Аспержите се почистват, връхчетата им се отрязват, а стъблата се нарязват на дребни кубчета.
6
Руладини от лаврак с аспержи в шафранов бульон 6Във всяко рибно филе се завиват по две връхчета аспержи.
7
Руладини от лаврак с аспержи в шафранов бульон 7Рулата се завързват с перата от лук и се пошират в бульона за около 15 минути.
8
Руладини от лаврак с аспержи в шафранов бульон 8От долната страна на чери доматите се прави лек кръстовиден разрез, запържват се за 1-2 минути в зехтина и се изваждат върху салфетка, за да се отцеди мазнината.
9
Руладини от лаврак с аспержи в шафранов бульон 9Чери доматите се обелват наполовина и ципата се оформя така, че да наподобява цвете.
10
Руладини от лаврак с аспержи в шафранов бульон 10Руладините се гарнират с чери домати и кубчета аспержи, поливат се с бульон и се украсяват с кръгчета морков и листа целина.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Liliana Koseva се регистрира в сайта.
Radka Mecheva се регистрира в сайта.
Iff коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Анна коментира рецептата Канелони с пиле и броколи
Г-жа Мавродиева се регистрира в сайта.
Silvia Stoynova се регистрира в сайта.
Valentina Moneva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта