Руладини от лаврак със зеленчуци и два соса

Сварени на пара руладини с плънка от алабаш, моркови и праз, залети със сос с мента и сос с куркума
Източник: Бон Апети
Дата: 07.04.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 лаврака
200 мл бяло вино
50 г моркови
50 г алабаш
50 г праз лук
1 с. л. зехтин
сокът от 1 лимон
сол и черен пипер
1 скилидка чесън
4 ч. л. кисело мляко
2 ч. л. заквасена сметана
2 ч. л. майонеза
1/2 ч. л. хрян
3-4 листа прясна мента
1 щипка бял пипер
1 щипка куркума



Начин на приготвяне:
1
Руладини от лаврак със зеленчуци и два соса
Рибата се почиства от люспите и костите и се филетира. Филетата се овкусяват с лимонов сок, сол и черен пипер.
2
Руладини от лаврак със зеленчуци и два соса 2
Алабашът, морковите и празът се нарязват на тънки жулиени. Задушават се в тиган с предварително нагорещения зехтин. Когато станат хрупкави, се заливат с бялото вино и след 1-2 минути се свалят от котлона.
3
Руладини от лаврак със зеленчуци и два соса 3
В средата на всяко рибно филе се поставя част от зеленчуците. Навиват се рулца и се сваряват на пара.
4
Руладини от лаврак със зеленчуци и два соса 4
Продуктите за соса (без ментата и куркумата) се смесват и се разбъркват добре с тел. След това сосът се разделя в 2 купички, в едната се слага щипка куркума, в другата - нарязаните наситно листа мента.
5
Руладини от лаврак със зеленчуци и два соса 5
Рибните рула се сервират в порционна чиния и се поливат с двата соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: