Руло от заек с бекон и мерудии

Дата: 30.10.2007
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 заек
2 стръка магданоз
1-2 кисели краставички
1 ч. л. сол
1 ч. л. черен пипер
1 ч. л. червен пипер
1 в. ч. бяло вино
1 морков
1 глава лук
1 стрък праз лук
1 ивица бекон
дреболиите от заека
5-6 с. л. зехтин
5-6 клонки магданоз
8-10 листа босилек
8-10 листа салвия (градински чай)
200 г бекон на ивици
4 с. л. зехтин
 

Начин на приготвяне:
1
Руло от заек с бекон и мерудииЗаекът се почиства и се обезкостява. Месото се разстила, полива се със зехтин и се покрива със зелените подправки.
2
Руло от заек с бекон и мерудии 2Ивицата бекон за плънката се нарязва на кубчета, кромидът – на колелца, празът и морковът – на ивици.
3
Руло от заек с бекон и мерудии 3Нарязаният бекон се запържва в загрята тенджера, прибавя се кромидът и ако мазнината от бекона не е достатъчно, се налива малко олио.
4
Руло от заек с бекон и мерудии 4След като лукът се карамелизира, се сипват лентичките морков и праз лук, налива се виното и се запържват 4-5 минути.
5
Руло от заек с бекон и мерудии 5Добавят се дреболиите на заека, плънката се подправя с червен пипер, черен пипер и сол, разбърква се и къкри 10-15 минути на тих огън под капак.
6
Руло от заек с бекон и мерудии 6Заекът се посолява и се покрива с готовата плънка, като по средата се слагат нарязаните дреболии, а отстрани се разпределят зеленчуците.
7
Руло от заек с бекон и мерудии 7Месото се завива на руло, от външната му страна се прилепват лентичките бекон, завързва се с канап и се поставя в намазана с олио тава.
8
Руло от заек с бекон и мерудии 8Рулото се пече 15 минути в предварително загрята на 250-300 градуса фурна. След това се налива 1 пръст бульон или вода, тавата се завива с фолио и ястието се задушава около 45 минути при температура на фурната 180 градуса.
9
Руло от заек с бекон и мерудии 9Киселите краставички и нарязаният наедро магданоз се слагат в каната на пасатор, поливат се със зехтина и се пасират.
10
Руло от заек с бекон и мерудии 10Рулото се сервира нарязано на филийки и овкусено с дипа. Може да се гарнира с бейби моркови и да се поръси с наситнен магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


109 ДУШИ ОНЛАЙН
Petya Hristova се регистрира в сайта.
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта