Руло с череши и маскарпоне

Дата: 09.06.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г брашно
1 яйце
250 мл прясно мляко
40 г краве масло
20 г жива мая
1 щипка сол
3 с. л. захар
за плънката:
500 г череши
250 г сирене „Маскарпоне“
3 жълтъка
50 г захар
1 шушулка ванилия
1 белтък за намазване
маково семе за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
Руло с череши и маскарпоне
От черешите се отстраняват костилките. Маята се натрошава в купа, към нея се прибавят 1 лъжица от захарта за тестото и 50 мл от загрятото прясно мляко. Поръсва се с щипка от брашното и се оставя да втаса. Маслото се разтопява в микровълнова фурна.

 


2
Руло с череши и маскарпоне 2
В голяма купа се сипват брашното, солта и останалата захар за тестото и се разбърква. Налива се шупналата мая. Слага се маслото, чуква се яйцето, налива се останалото прясно мляко и се разбърква добре.

 


3
Руло с череши и маскарпоне 3
Замесва се меко и еластично тесто. Оставя се да втаса в купа, покрито с фолио за свежо съхранение, докато удвои обема си.

 


4
Руло с череши и маскарпоне 4
После се разточва във форма на правоъгълник.

 


5
Руло с череши и маскарпоне 5
В купа закратко се разбива с миксер маскарпонето. Прибавят се захарта за плънката, разбива се отново закратко, след това се слагат жълтъците, пак се разбива закратко и накрая се поръсват семенцата от шушулката ванилия. Разбърква се. Добавят се черешите и пак се разбърква.

 


6
Руло с череши и маскарпоне 6
Тестото се прехвърля върху хартия за печене. От двете страни по дължина се режат ресни. По средата се изсипва плънката.

 


7
Руло с череши и маскарпоне 7
Ресните се сплитат, така че да се затвори рулото. Прехвърля се, заедно с хартията,  в тава и се оставя да втаса още веднъж – за около 30 минути.

 


8
Руло с череши и маскарпоне 8
След това се намазва с разбит белтък и се поръсва с мак.

 


9
Руло с череши и маскарпоне 9
Пече се в загрята на 170 градуса фурна, с вентилатор, за 30 минути.


Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

15.06.2015
И при мен се получи доста като количество. Аз добавих и около 250 гр. кафява захар в тестото, за да бъде по- сладичко. Получи се страхотно, с удоволствие ще го направя пак :)
6.
Изпрати
лично съобщение

14.06.2015
Ето го и моя резултат :)
5.
Изпрати
лично съобщение

13.06.2015
Моето стана огромно като количество и смятам следващия път да го направя с половината доза. Ако вече са свършили черешите, ще бъде с праскови например :) или сладко от череши.
4.
Изпрати
лично съобщение

20.05.2014
Добре се получи :)
3.
Изпрати
лично съобщение

08.12.2013
Много вкусно - изяде се за нула време :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Гергана Спасова коментира рецептата Лазаня "Болонезе"
Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта