Руло с кафе и шоколад

Дата: 12.10.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за блата:
4 яйца
80 г пудра захар
60 мл прясно мляко
40 г царевично брашно
40 г бяло брашно
краве масло за намазване
за крема „Муслин“ с кафе:
400 мл прясно мляко
100 мл кафе
160 г захар
150 г краве масло (на стайна температура)
4 жълтъка
2 с. л. кафе ликьор
3 с. л. царевично нишесте
1 ванилия
за глазурата:
100 г черен шоколад (70%)
80 мл животинска сметана
20 г краве масло

Начин на приготвяне:
1
Руло с кафе и шоколадЯйцата се разделят на жълтъци и белтъци. Жълтъците се смесват с двата вида брашно и половината от захарта. Разбъркват се добре.
2
Руло с кафе и шоколад 2Към тях се налива горещото мляко и отново се разбърква.
3
Руло с кафе и шоколад 3Белтъците се разбиват за кратко с миксер.
4
Руло с кафе и шоколад 4Сипва се останалата захар и се разбиват на сняг.
5
Руло с кафе и шоколад 5Добавят се на няколко пъти към сместа с жълтъците и внимателно се разбърква.
6
Руло с кафе и шоколад 6Тестото се слага в намазана с масло плитка тава, заравнява се и се пече 8–10 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
7
Руло с кафе и шоколад 7Изважда се и се охлажда леко, след това с помощта на хартия за печене или кърпа се навива руло. Оставя се да се охлади.
8
Руло с кафе и шоколад 8Кремът се приготвя, като в съд се загряват 300 мл от млякото със захарта и кафето.
9
Руло с кафе и шоколад 9В друг съд се смесват останалото мляко, жълтъците, ванилията и нишестето.
10
Руло с кафе и шоколад 10Наливат се към горещата млечна смес и се оставя на умерен огън, докато кремът се сгъсти, като се бърка непрекъснато.
11
Руло с кафе и шоколад 11Оставя се да се охлади, като се покрива с фолио, за да не хваща кора.
12
Руло с кафе и шоколад 12Студеният крем се разбива с миксер като малко по малко към него се слагат кафе ликьорът и маслото.
13
Руло с кафе и шоколад 13Сметаната за глазурата се кипва и с нея се залива натрошеният шоколад.
14
Руло с кафе и шоколад 14Разбърква се, прибавя се маслото, отново се разбърква и се оставя леко да се охлади.
15
Руло с кафе и шоколад 15Блатът се маже с крема.
16
Руло с кафе и шоколад 16Навива се стегнато руло.
17
Руло с кафе и шоколад 17Залива се с глазурата и се оставя няколко часа в хладилник да стегне.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


193 ДУШИ ОНЛАЙН
Марияна Павлова се регистрира в сайта.
Цветалина се регистрира в сайта.
Силвия коментира рецептата Пилешко с паста на фурна
Силвия се регистрира в сайта.
Eli Petrova се регистрира в сайта.
Elena Bejan се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта