Руло “Стефани” със сос от горчица

Дата: 30.06.2011
Източник: Бон Апети
Руло “Стефани” със сос от горчица
 
Необходими продукти:
400 г кайма смес (60% телешко месо и 40% свинско)
50 г кашкавал
40 г пушен бекон на ленти
2 яйца
60 г крекери (сухари)
1 глава лук
50 г грах
1 морков
5 стръка магданоз
2 щипки сух риган
1 ч. л. кимион
3 с. л. олио
сол и черен пипер на вкус
масло за намазване на рулото
за соса:
200 г готварска сметана
100 мл бяло вино
20 г горчица
3 стръка магданоз
 

Начин на приготвяне:
1
Руло “Стефани” със сос от горчица
Морковите се обелват, нарязват на дълги ленти с помощта на белачка и се бланшират в гореща подсолена вода за 2–3 минути. След това се обливат със студена вода.


2
Руло “Стефани” със сос от горчица 2
Грахът се бланшира по същия начин. Лукът се почиства, нарязва се наситно и се запържва в 1 с. л. от олиото.


3
Руло “Стефани” със сос от горчица 3
Каймата се размесва с яйцата, сол и черен пипер.


4
Руло “Стефани” със сос от горчица 4
Крекерите се натрошават в плик и се прибавят към каймата, заедно с ригана, кимиона и наситнения магданоз. Всичко се размесва добре. Слага се лукът и се добавя останалото олио. Отново се размесва до хомогенизиране.


5
Руло “Стефани” със сос от горчица 5
Върху алуминиево фолио се подреждат една до друга лентите бекон.


6
Руло “Стефани” със сос от горчица 6
Върху тях се разстила каймата, като от едната страна се оставя 2 см от беконът да не е покрит.


7
Руло “Стефани” със сос от горчица 7
Кашкавалът се нарязва на кубчета и се овива с лента от моркова. Кубчетата се подреждат едно до друго в права линия по средата на каймата. Около тях се слага грахът.


8
Руло “Стефани” със сос от горчица 8
Навива се руло като се започва от срещуположната страна на тази, на която беконът е непокрит с кайма. Фолиото се притиска плътно към месото, така че да не остане въздух. Пече се в предварително загрята на 220 градуса фурна за 15 минути.


9
Руло “Стефани” със сос от горчица 9
След това фолиото се отстранява, рулото се намазва с масло и се пече още 10 минути на 200 градуса.


10
Руло “Стефани” със сос от горчица 10
Сосът се приготвя, като в касерола се слагат 50 мл от виното и се оставя да кипне. Добавя се горчицата и се бърка непрекъснато, докато се разтвори напълно.

 

 


11
Руло “Стефани” със сос от горчица 11
Слага се сметаната и се бърка енергично, за да не се пресече.


12
Руло “Стефани” със сос от горчица 12
Съдът се дърпа от огъня и се слага наситненият магданоз.


13
Руло “Стефани” със сос от горчица 13
Когато рулото е готово, се изважда в чиния, а сосът в тавата се деглазира с останалото вино. Прецежда се, добавя се към останалият сос и се разбърква.

 


14
Руло “Стефани” със сос от горчица 14
Рулото се нарязва под ъгъл на пънчета, поставя се в чинии и се полива със соса.


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

27.11.2015
Бекона и сосът предава на рулото много интересен вкус. Определено ще я приготвяме и за напред.
1.
Изпрати
лично съобщение

10.09.2015
:)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


332 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта