Руло "Стефани"

Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Руло \
 
Необходими продукти:
1 кг кайма
1 яйце
1 к. ч. галета
1 глава лук
1 ч. л. чубрица
2 стръка магданоз
1 ч. л. сол
2 с. л. олио
50 г кашкавал

за плънката:
2 кисели краставички
2 яйца
2 моркова



Начин на приготвяне:
1
Руло \
Каймата се омесва с яйцето, 2/3 от галетата и ситно нарязаните лук и магданоз. Подправя се с чубрицата и солта и се оставя да отлежи 10 минути.

Плънката се приготвя, като морковите и яйцата се сваряват в подсолена вода, след което морковите се нарязват на пръчици, яйцата – на четвъртинки, а киселите краставички – на ивички.
2
Руло \
Каймата се разстила в правоъгълна форма, с дебелина 1 см, върху влажна кухненска кърпа (или алуминиево фолио). В единия край се реди плънката от моркови, яйца и кисели краставички.

Каймата се навива на руло с помощта на кърпата. Слага се в тава за печене (с ръба надолу) и се поръсва с останалата галета. В тавата се наливат олиото и 2 пръста вода.

Рулото се пече 45–50 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. След това се изважда, поръсва се с настъргания кашкавал и отново се връща във фурната за още 10 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (50)
50.
Изпрати
лично съобщение

02.03.2022
Супер вкусно!
49.
Изпрати
лично съобщение

09.03.2020
Супер стана, но внимавайте с водата. В зависимост от каймата може и въобще да не ви трябва вода. При мен каймата беше водниста трябваше да излея цялата вода, за да се запече.
48.
Изпрати
лично съобщение

08.02.2020
Чудесно се получи и вкусничко!
47.
Изпрати
лично съобщение

02.02.2020
Стана много вкусно!
46.
Изпрати
лично съобщение

09.03.2019
Прекрасно се получи ( самоче без морков , че не обичаме )
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: