Руло "Стефани"

Дата: 24.07.2009
Източник: Бон Апети
Руло \
 
Необходими продукти:
1 кг кайма
1 яйце
1 к. ч. галета
1 глава лук
1 ч. л. чубрица
2 стръка магданоз
1 ч. л. сол
2 с. л. олио
50 г кашкавал
за плънката:
2 кисели краставички
2 яйца
2 моркова
 

Начин на приготвяне:
1
Руло \Каймата се омесва с яйцето, 2/3 от галетата и ситно нарязаните лук и магданоз. Подправя се с чубрицата и солта и се оставя да отлежи 10 минути.

Плънката се приготвя, като морковите и яйцата се сваряват в подсолена вода, след което морковите се нарязват на пръчици, яйцата – на четвъртинки, а киселите краставички – на ивички.
2
Руло \Каймата се разстила в правоъгълна форма, с дебелина 1 см, върху влажна кухненска кърпа (или алуминиево фолио). В единия край се реди плънката от моркови, яйца и кисели краставички.

Каймата се навива на руло с помощта на кърпата. Слага се в тава за печене (с ръба надолу) и се поръсва с останалата галета. В тавата се наливат олиото и 2 пръста вода.

Рулото се пече 45–50 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. След това се изважда, поръсва се с настъргания кашкавал и отново се връща във фурната за още 10 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (28)
28.
Изпрати
лично съобщение

24.10.2016
Любимо!!!!
27.
Изпрати
лично съобщение

18.10.2016
Както винаги, добавих от себе си още нещо, но стана още по-вкусно :)
26.
Изпрати
лично съобщение

18.10.2016
Както винаги, добавих от себе си някои неща, но пак стана хубаво :)
25.
Изпрати
лично съобщение

05.08.2016
Тази два пръста вода вече 2 часа неизвира, а рулото е готово. В други рецепти гледам не пише да се добавя вода при печенето. Не знам къде е грешката ми...
24.
Изпрати
лично съобщение

10.07.2016
Получи се супер, но нямаше трайност, много бързо свърши :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта