Руло "Стефани"

Дата: 03.06.2014
Източник: jaliev
ТИТЛА: Чирак
Руло \
 
Необходими продукти:
за пълнежа:
650 г кайма (смес)
1 глава лук
1/2 връзка накълцан магданоз
3 бр. яйца, твърдо сварени
1 ч. л. чубрица
1 ч. л. червен пипер
1/2 ч. л. черен пипер
сол на вкус
за тестото:
450 г обикновено брашно
100 г силно бяло брашно, тип "Екстра"
75 г краве масло
1/2 ч. л. сол
100 г свинска мас
 

Начин на приготвяне:
1
Необходима ви е форма за хляб с размери 9х23 см (измерено в основата). Изрежете хартия за печене с ширината на формата и застелете дъното й, оставете краищата на листа да стърчат извън страните за по-лесно изваждане.
2
Първо направете плънката. Поставете всички продукти без яйцата в купа и разбъркайте добре с ръце. Опитайте малко за сол и подправки, ако е необходимо добавете още. След това оставете настрана.
3
За да направите тестото смесете двата вида брашно в купа, добавете маслото и стрийте с пръсти. Затоплете 200 мл вода заедно със солта и свинската мас в метален съд. Сместа е готова, когато е максимално близо до завиране. Излейте я върху брашното и разбъркайте с лъжица. След като се охлади малко, я прехвърлете върху равна набрашнена повърхност и замесете гладко тесто.
4
Работете колкото се може по-бързо, в противен случай тестото ще стане по-ронливо. Разточете 2/3 от него и го използвайте, за да покриете вече застланата с хартия форма, като оставите излишното тесто да стърчи отвън.
5
Поставете половината от месото във формата. Върху него поставете надлъжно едно до друго сварените цели яйца. Добавете останалата част от месото и притиснете надолу.
6
Намокрете стърчащите краища на тестото с вода, за да залепне. Разточете останалото тесто, за да направите капака. Поставете го върху формата. Притиснете с пръсти тестото към формата, за да се запечата тестото. Изрежете излишното тесто от ръба. Направете 2 дупки в капака, за да може парата да излиза през тях. Намажете с жълтък или навлажнете с вода.
7
Печете 30 минути без вентилатор в предварително загрята на 200 градуса фурна, след това печете още 30 минути на 180 градуса. Оставете да изстине напълно във формата.
8
За да извадите рулото от формата, го обърнете на едната страна и използвайте стърчащата хартия, за да го издърпате. Нарежете на дебели парчета.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

18.02.2016
да
1.
Изпрати
лично съобщение

24.06.2014
Изглежда много апетитно :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Светлана коментира рецептата Пиле фрикасе
Kiakka Anna се регистрира в сайта.
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
Кремена коментира рецептата „Вита“ торта
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта