Руло

Дата: 27.09.2015
Източник: Елена
ТИТЛА: Експериментатор
Руло
 
Необходими продукти:
4 яйца
12 с. л. захар
12 с. л. брашно
1 бакпулвер
1 конфитюр от ягоди
250 мл течна сладкарска сметана
 

Начин на приготвяне:
1
Жълтъците се отделят от белтъците и към тях се добавя захарта. Разбиваме, докато се получи гъст крем.
2
Разбиваме белтъците със сухи бъркалки, в сух съд. Добавяме ги към жълтъците и бъркаме постепенно, а не енергично. Накрая добавяме пресятото брашно и бакпулверът.
3
Готовата смес изсипваме в правоъгълна тава, застлана с хартия за печене и върху нея слагаме малко олио. Печем до златисто в загрята на 180 градуса фурна.
4
Слагаме изпечения блат върху навлажнена кърпа и го завиваме на руло, докато е още топъл, като внимаваме, да не се напука. След това го разгъваме и го намазваме с конфитюр от ягоди (или със сладко по избор). Завиваме отново на руло и мажем със сметана. Може да украсите рулото по ваш избор.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Petya Hristova се регистрира в сайта.
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта