Рулована в тиквички мандраджийска разядка

Изпечени на грил ароматни тиквички с плънка от овче сирене, лютеница и подправки
Източник: Бон Апети
Дата: 10.07.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г овче сирене
1 стрък пресен лук
1/2 - 1 зелена чушка
2-3 с. л. едро смляна лютеница
2-3 с. л. зехтин
1 щипка кимион
1 ч. ч. кисело мляко
перата на 1 стрък пресен лук
5-6 листа пресен риган (1/2 ч. л. сух)
1 ч. л. оцет
1/2 - 1 ч. л. сол
черен пипер на вкус
2 тиквички
1 скилидка чесън
3-4 стръка магданоз
3-4 стръка копър
1 к. ч. зехтин
сокът от 1/2 лайм


Начин на приготвяне:
1
Рулована в тиквички мандраджийска разядка
Скилидката чесън се слага в хаванче, поръсва се с лимонов сок и сол и се счуква.
2
Рулована в тиквички мандраджийска разядка 2
Зехтинът се налива в дълбок съд и се поръсва с нарязаните наситно копър и магданоз. Прибавя се счуканият с лимонов сок и сол чесън и се разбърква.
3
Рулована в тиквички мандраджийска разядка 3
Тиквичките се нарязват на тънки филийки, потапят се в приготвената смес и се овалват добре.
4
Рулована в тиквички мандраджийска разядка 4
След като се овкусят, тиквичките се поставят върху загрят грил тиган и се изпичат от двете страни. След това се оставят да се охладят.
5
Рулована в тиквички мандраджийска разядка 5
В купа се слагат сиренето за разядката, лютеницата и наситнените лук и чушка. Мачка се с вилица, като постепенно се налива зехтинът. Поръсва се с кимион и продължава да се мачка, докато се получи хомогенна смес.
6
Рулована в тиквички мандраджийска разядка 6
В чиния се поставят 2 филийки тиквичка във формата на кръст. По средата се сипва от разядката.
7
Рулована в тиквички мандраджийска разядка 7
Два от краищата се загъват така, че да се получи руло, а върху другите два се слагат стръкчета копър за украса.
8
Рулована в тиквички мандраджийска разядка 8
Друг вариант е краищата и на двете тиквички да се загънат така, че да се оформи пакетче. Пакетчетата се забождат с клечки, за да не се разтварят.
9
Рулована в тиквички мандраджийска разядка 9
Сосът се приготвя, като киселото мляко и нарязаните пера пресен лук се подправят с риган, сол и оцет, поръсват се с черен пипер на вкус и се пасират.
10
Рулована в тиквички мандраджийска разядка 10
Във всяка порция се слагат по 2 рулца с разядката, декорират се с листа пресен риган и отстрани се сипва от млечния сос.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: