Рулца от патладжан и хамон със сирене "Дунавия", розмарин и сос

Дата: 16.02.2010
Източник: Бон Апети
Рулца от патладжан и хамон със сирене
 
Необходими продукти:
600 г патладжан
1 с. л. краве масло
3–4 стръка розмарин
1 кубче телешки бульон
150 мл бяло вино
1 с. л. зехтин
1/2 глава лук
сол и бял пипер на вкус
200 г сирене „Дунавия“
150 г хамон
олио за пържене
кълнове и пресни подправки
 

Начин на приготвяне:
1
Патладжаните се режат на филии и се пържат, докато омекнат и станат златисти.
2
Върху всеки патладжан се поставят лента хамон и парче сирене. Навиват се рулца и се пекат на 200 градуса за 3–4 минути.
3
Сосът се приготвя, като лукът се реже наситно и се сотира в зехтина за 3–4 минути, след това се сипва виното и ври 5 минути, добавят се бульонът и скълцаният розмарин. Сосът ври, докато се редуцира около половината от течността. Съдът се отстранява от огъня и се прибавя маслото, като се бърка, докато се поеме от соса.
4
Рулцата се заливат със соса и се украсяват с кълнове и пресни подправки.
 
Съвет:
Сиренето „Дунавия“ може да се замени с козе или овче сирене. Рулцата може да не се пекат.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


224 ДУШИ ОНЛАЙН
Boychev Bobito се регистрира в сайта.
Malina Valkova се регистрира в сайта.
Svilena Dimitrova се регистрира в сайта.
Milena Hubenova коментира рецептата Сладки с тиква и стафиди
Milena Hubenova се регистрира в сайта.
Jah Nikolov коментира рецептата Ягодов релиш
Jah Nikolov се регистрира в сайта.
Preslava Tsoneva се регистрира в сайта.
Петя Генева се регистрира в сайта.
Reni Khan коментира рецептата Свински пържоли на тиган
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта