Рулца от скумрия с маслинова паста

Дата: 19.09.2013
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 пресни скумрии (800 г)
1 връзка магданоз
3 скилидки чесън
1 с. л. каперси
3 с. л. галета
1 яйце
черен пипер на вкус
кората от 1 лимон
4 с. л. олио
250 мл светла бира
за гарниране:
200 г зелени маслини
1/2 глава червен лук
черен пипер на вкус
1 ч. л. каперси
 

Начин на приготвяне:
1
Рулца от скумрия с маслинова пастаРибата се филетира. От главите и костите може да приготвите бульон и да го замразите.
2
Рулца от скумрия с маслинова паста 2Магданозът се нарязва наедро, смесва се с чесъна, каперсите, галетата, яйцето, черен пипер, кората от лимона, олиото и се пасира.
3
Рулца от скумрия с маслинова паста 3Получената смес се разпределя върху филетата, завиват се рулца, захващат се с клечки за зъби и се подреждат легнали в тава. Сипва се бирата и се пече на 220 градуса с вентилатор за 15 минути.
4
Рулца от скумрия с маслинова паста 4От маслините се отстраняват костилките, пасират се с нарязания наситно червен лук, каперсите и черен пипер.
5
Рулца от скумрия с маслинова паста 5Готовите рулца се поднасят с маслиновата паста. По желание се покапват със сока от лимона и малко зехтин.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


289 ДУШИ ОНЛАЙН
Деси коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Jah Nikolov коментира рецептата Баклава с орехи
Jah Nikolov коментира рецептата Шаран на фурна
Bistra Nikolova се регистрира в сайта.
Radka Chervenkova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Супа от тиква и моркови
Anny Grigorova коментира рецептата Тракийски сарми
Anny Grigorova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Сладки с тиква и стафиди
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта