Рулца от тиквички

Източник: Cornelia Filipova
ТИТЛА: Главен готвач
Дата: 25.05.2014
Рулца от тиквички
 
Необходими продукти:
4 тиквички
2 опаковки крема сирене
1/2 връзка пресен копър
1/2 връзка пресен чесън
1 ч. л. зехтин
1 ч. л. сол
1 ч. л. оцет
4 с. л. кисело мляко
50 г пушена сьомга


Начин на приготвяне:
1
Измийте тиквичките. След това махнете опашките и върха им. Нарежете ги на тънки ленти, но не съвсем прозрачни. Изпържете ги в горещия зехтин от двете страни, до зачервяване. Посолете с половин чаена лъжичка сол и овкусете с оцета. Оставете да се отцедят.
2
Пригответе плънката като размачкате крема сиренето заедно с киселото мляко. Към тях добавете нарязаните копър и чесън, и овкусете с останалата сол.
3
Взема се една лента от тиквичка и се намазва внимателно с крема сирене. Върху него се поставя подходящо по големина парче от пушена сьомга.
4
Така подготвена лентичката се навива на руло. За да не се развива, може да я забучите с коктейлна клечка или обикновена клечка за зъби.
5
Готовите рулца от тиквички се поставят в чиния за сервиране.
Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

30.07.2014
Аз добавих към крема сиренето и застърган кашкавал, а вместо сьомга ползвах филе Елена. Получи се много добър резултат. Също така гарнирах с млечно-майонезен сос (равни количества кисело мляко и майонеза, соев сос и копър на вкус
4.
Изпрати
лично съобщение

01.07.2014
Правил съм това предястие, но по-различно: Нарязвам сьомгата и копъра на ситно и разбърквам заедно с крема сиренето. Не слагам чесън, но добавям черен пипер.
3.
Изпрати
лично съобщение

29.05.2014
Много е вкусно,а сьомгата може да се замести с парче пушен беко , запечен на сух тиган.
2.
Изпрати
лично съобщение

02.09.2014
Изглеждат много апетитно :)
1.
Изпрати
лично съобщение

29.05.2014
звучи вкусно.... ще се пробва
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


148 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: