Рум баба

Дата: 22.02.2013
Източник: Бон Апети
Рум баба
 
Необходими продукти:
100 г брашно
1 яйце
10 г захар
2 с. л. прясно мляко
30 г краве масло
1/2 ч. л. суха мая
1/2 ч. л. сол
краве масло за намазване
за сиропа:
150 г захар
300 мл вода
кората от 1 портокал
40 мл ром
 

Начин на приготвяне:
1
Рум баба
Маята се разтваря в затопленото мляко. В купа се смесват брашното, захарта, солта, яйцето, разтопеното масло и разтворената мая.

 


2
Рум баба 2
Замесва се меко и лепкаво тесто. Оставя се да втаса за 1 час.

 


3
Рум баба 3
Втасалото тесто се разделя на четири и се поставя във форми за мъфини, намазани с масло. Оставя се да втаса за 2 часа.

 


4
Рум баба 4
Пече се в загрята на 160 градуса фурна, с вентилатор, за 15 минути, до златисто кафяво. Оставят се да се охладят.

 


5
Рум баба 5
Захарта се смесва с настърганата кора от портокал и водата. Кипва се, докато се разтвори захарта.

 

 


6
Рум баба 6
След това леко се охлажда и се добавя ромът. Сладкишите се заливат със сиропа и се оставят да се напоят поне за 24 часа.


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

07.03.2014
Струва си да го опитате.
1.
Изпрати
лично съобщение

16.09.2013
Вкусно!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


254 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта