Румънска баница

Наричат я плачента, приготвя се и в Молдова
Източник: Бон Апети
Дата: 10.07.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
350 г брашно
1 яйце
1/2 кубче прясна мая (21 г)
1 ч. л. захар
1/2 ч. л. сол
1 ч. л. захар
краве масло за намазване

за пълнежа:
450 г сирене „Котидж“
2 яйца
сол на вкус



Начин на приготвяне:
1
Румънска баница
Маята се разтваря в 120 мл топла вода, заедно със захарта, и се оставя да шупне.
2
Румънска баница 2
Брашното се смесва със солта и яйцето. Налива се шупналата мая и се замесва меко тесто, което се оставя да втаса.
3
Румънска баница 3
Сиренето „Котидж“ се разбърква с разбитите яйца и сол на вкус.
4
Румънска баница 4
Втасалото тесто се разделя на 4 части. Всяка една се разточва.
5
Румънска баница 5
Плънката се разпределя върху корите. Завиват се така, че плънката да е напълно затворена. Ако е необходимо, отново се разточва леко.
6
Румънска баница 6
Мажат се с масло от всички страни и се пекат 15–20 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
7
Румънска баница 7
Баниците се поднасят топли.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: