Руска пасха

Дата: 11.04.2012
Източник: Бон Апети
Руска пасха
 
Необходими продукти:
500 г извара (безсолна)
150 г микс от сушени плодове (стафиди, кайсии, сливи и б
100 г захар
2 яйца (жълтъците)
125 г краве масло
150 мл животинска сметана
100 мл ром
10 г ванилова захар
 

Начин на приготвяне:
1
Руска пасха
Сушените плодове, предварително накиснати в ром, се смесват в купа с изварата, като 1 с. л. от тях се отделя за украса.

 


2
Руска пасха 2
Жълтъците се разбиват със захарта до побеляване. Към тях се налива сметаната, разбърква се и се слагат в касерола на слаб огън. Следи се да не кипне. Щом сместа започне да се сгъстява, веднага се сваля от огъня и се оставя да изстине, като се поставя в съд със студена вода.

 

 


3
Руска пасха 3
Ваниловата захар се смесва с маслото (оставено да омекне на стайна температура), а след това с изварата.  

 


4
Руска пасха 4
Двете смеси – сметановата и тази с извара внимателно се съединяват и разбъркват.

 


5
Руска пасха 5
Сместа се изсипва в голяма цедка с марля, за да се отцеди излишната течност и да приеме формата й. Отгоре се покрива с краищата на марлята и се притиска с нещо твърдо. Оставя се за 24 часа в хладилник.

 


6
Руска пасха 6
Десертът се изважда от съда, формата се обръща, отстранява се марлята. Украсява се със заделените плодове.


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

31.07.2016
Наистина вкусно.Ще пробвам и с крема сирене, за по-гладка консистенция.
1.
Изпрати
лично съобщение

20.12.2013
вкуснооо
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
Jolly сготви Меденки
Светлозар се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта