Сабайон парфе с праскови

Дата: 08.08.2003
Източник: Бон Апети
Сабайон парфе с праскови
 
Необходими продукти:
4 праскови
1 пакет суха сметана
125 мл прясно мляко
1/2 пакет какаови бисквити
2 яйца
5–6 с. л. захар
50 мл прясно мляко
2–3 с. л. бял ром или вермут (2–3 капки есенция)
 

Начин на приготвяне:
1
Сабайон парфе с прасковиВ купа се сместват продуктите за соса, разбъркват се добре и се поставят на слаб котлон. Сместа се бърка с тел, докато захарта се разтвори напълно и започне да се уплътнява.
2
Сабайон парфе с праскови 2В малка тенджерка се кипва вода, слагат се за 30 секунди прасковите, изваждат се и се охлаждат в леденостудена вода. Обелват се и се нарязват наситно.
3
Сабайон парфе с праскови 3Сметаната се разбива на сняг с прясното мляко по указния от производителя начин, а бисквитите се натрошават в отделна купа.
4
Сабайон парфе с праскови 4На дъното на стъклена чаша се сипва от соса, поръсва се с бисквити и праскови и се нанася от сметаната. Процедурата се повтаря още няколко пъти, но без чашата да се запълва догоре.
5
Сабайон парфе с праскови 5Десертът се консумира добре охладен.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


133 ДУШИ ОНЛАЙН
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта