Сабле

Дата: 29.09.2011
Източник: Бон Апети
Сабле
 
Необходими продукти:
400 г бяло брашно
100 г царевично брашно
200 г пудра захар
2 жълтъка
200 г краве масло
2 г бакпулвер
1 щипка сол
пудра захар за овалване
 

Начин на приготвяне:
1
Сабле
Брашното, бакпулвера, солта, царевичното брашно и захарта се смесват в купа.

 


2
Сабле 2
Прибавя се маслото, размекнато на стайна температура, и се разбива първо с лъжица, а след това с миксер.


3
Сабле 3
Жълтъците също се разбиват в друга купа и се прибавят към останалата смес.Разбива се. След това тестото започва да се меси с ръце и ако сместа е прекалено суха, се добавят 2–3 с. л. вода

 


4
Сабле 4
Когато тестото стане хомогенно се правят два фитила, които се овалват овалват в захар, по желание може и във филирани бадеми, увиват се с фолио и се оставят за 15 минути във фризер да се стегнат.


5
Сабле 5
Фитилите се нарязват на бисквити с дебелина 0,5 см.


6
Сабле 6
Слагат се в тава, покрита с хартия за печене. Пекат в загрята на 180 градуса фурна за 13 минути, до лек златист цвят. Оставят се да изстинат.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


278 ДУШИ ОНЛАЙН
Irina Krasteva се регистрира в сайта.
Mihail Dobrev се регистрира в сайта.
Маргарита Проданова се регистрира в сайта.
Liliana Koseva се регистрира в сайта.
Radka Mecheva се регистрира в сайта.
Iff коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Анна коментира рецептата Канелони с пиле и броколи
Г-жа Мавродиева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта