Салата "Авантюра"

Дата: 11.02.2006
Източник: Бон Апети
Салата
 
Необходими продукти:
500 г тиква
60 г майонеза
1 щипка сол
1-2 щипки червен лют пипер
20 мл зехтин
бадеми и магданоз за украса
20 мл зехтин
1/2 консерва червено цвекло (200 г)
100 г пилешко филе
30 г синьо сирене
 

Начин на приготвяне:
1
Салата Тиквата се почиства от семето, обелва се и се нарязва на малки парчета. След това се сварява в подсолена вода.
2
Салата Приготвя се марината от зехтина, лютивия червен пипер и солта. Пилешкото филе се нарязва на малки и тънки парчета, които се мариноват за 1/2 час. След това се запичат на грил-тиган от двете страни до златисто. Отцеждат се от мазнината.
3
Салата Цвеклото се измива, слага се в салатиера и се полива с малко зехтин. Прибавя се сварената и изстинала тиква, разбърква се.
4
Салата Приготвя се сосът, като синьото сирене се смесва с майонезата, добавят се 2 с. л. вода и се пасира.
5
Салата В средата на порционна чиния се слагат овкусените със зехтин кубчета тиква и цвекло. Отгоре се слагат филенцата, около тях се нанася сосът. Салатата се украсява с бадеми и листенца магданоз и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


304 ДУШИ ОНЛАЙН
Radka Mecheva се регистрира в сайта.
Iff коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Анна коментира рецептата Канелони с пиле и броколи
Г-жа Мавродиева се регистрира в сайта.
Silvia Stoynova се регистрира в сайта.
Valentina Moneva се регистрира в сайта.
Bedriya Arif се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта