Салата Иван

Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Салата Иван
 
Необходими продукти:
1 пакет оризови нудълс (спагети “Вермичели”)
2 шепи гъби шийтаке (сушени манатарки)
2 моркова
7–8 рулца от раци
200 г консервирани соеви кълнове
200 г замразен грах

за дресинга:
1/2 с. л. сол
1/2 лимон
1 скилидка чесън
1 резен джинджифил (1/2 ч. л. смлян)
1 ч. л. захар
1 ч. л. оризов оцет
6 с. л. олио
1–2 ч. л. соев сос

чили



Начин на приготвяне:
1
Салата Иван
Нудълсите се потапят в кипнала подсолена вода за 30 секунди, изваждат се, охлаждат се в студена вода и се отцеждат. Гъбите се накисват в гореща вода, за да омекнат.
2
Салата Иван 2
За дресинга първо се смесват ситно нарязаните джинджифил и чесън и се добавят солта, захарта, чили сосът, изцеденият сок от лимона и 1 ч. л. настъргана лимонова кора. Слагат се останалите продукти и се разбърква добре.
3
Салата Иван 3
Омекналите гъби шийтаке се нарязват, запържват се за около минута в 1–2 с. л. сгорещено олио и се овкусяват със соевия сос.
4
Салата Иван 4
В купа се смесват нарязаните на филийки рулца от раци, запържените гъби шийтаке, соевите кълнове, бланшираният за около минута грах и едро настърганите моркови, заливат се с дресинга и се разбъркват.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: