Салата "Капри"

Източник: Бон Апети
Дата: 30.08.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
10-15 листа зелена салата
8 рулца от раци
3-4 червени чушки
2 домата
1 шепа маслини за декорация
1 скилидка чесън
8 с. л. зехтин
2 с. л. балсамов оцет
1 с. л. наситнени листа босилек
1 с. л. каперси


Начин на приготвяне:
1
Салата
Чушките се изпичат от всички страни, обелват се и се нарязват на ивици. Салатата се измива добре и също се нарязва на ивици. Поставят се в купа.
2
Салата
Доматите се почистват от семето и месестата част се нарязва на кубчета. Добавят се в купата заедно с нарязаните надребно рулца от раци.
3
Салата
Приготвя се дресинг, като нарязаният наситно чесън се залива с балсамов оцет и зехтин, добавят се наситнените каперси и босилек и се поръсва със сол на вкус. Разбърква се, за да се смесят добре.
4
Салата
Салатата се полива с дресинга и се разбърква с ръце. При сервиране се декорира с маслини.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


123 ДУШИ ОНЛАЙН
Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: