Салата “Казанова”

Дата: 02.11.2011
Източник: Бон Апети
Салата “Казанова”
 
Необходими продукти:
6–7 стръка селари
1 малка глава червен лук
1 морков
3 яйца
червена салата за декорация
за майонезения сос :
150 мл майонеза
50 г дижонска горчица
1 с. л. кисело мляко
1 скилидка чесън
2 с. л. лимонов сок
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Салата “Казанова”
Яйцата се сваряват и охлаждат. Белтъците се отделят от жълтъците и се нарязват на ленти.


2
Салата “Казанова” 2
Селарито се измива, обелва се и се нарязва на много тънко.


3
Салата “Казанова” 3
Лукът се реже наситно, моркова се настъргва на ситно ренде. Всичко се разбърква добре.


4
Салата “Казанова” 4
Чесънът за дресинга се стрива на паста с малко сол. Лимонът се изцежда и заедно с пастата се смесват с останалите продукти за дресинга.


5
Салата “Казанова” 5
Салатата се залива и се поръсва със сварените жълтъци, които са претрити през цедка. Декорира се с листа червена салата и се поднася.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
Jolly сготви Меденки
Светлозар се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта