Салата от аспержи с краставици и пресен лук

Източник: Бон Апети
Дата: 19.05.2008
Салата от аспержи с краставици и пресен лук
 
Необходими продукти:
1 връзка аспержи (400 г)
2 краставици
1 връзка лук
4-5 стръка магданоз
4-5 стръка копър
6-8 с. л. зехтин
3 с. л. ябълков оцет
1 с. л. лимонов сок
1 ч. л. сушена мащерка
1 ч. л. горчица
1 ч. л. захар
1 ч. л. сол
1/2 ч. л. сушен естрагон



Начин на приготвяне:
1
Салата от аспержи с краставици и пресен лук
Аспержите се почистват и се сваряват за 5 минути в кипнала подсолена вода, след което се потапят в купа с подсолена леденостудена вода.
2
Салата от аспержи с краставици и пресен лук 2
Лукът се нарязва наситно, прехвърля се в купа и се залива с горещата вода, в която са се варили аспержите. Оставя се за 5 минути, отцежда се и се охлажда със студена вода. Смесва се с аспержите.
3
Салата от аспержи с краставици и пресен лук 3
Краставицата се обелва и се нарязва на колелца.
4
Салата от аспержи с краставици и пресен лук 4
Колелцата се подреждат в порционна чиния с 2-3 стръка копър.
5
Салата от аспержи с краставици и пресен лук 5
Отгоре се поставят нарязаните на едри парчета аспержи и зеленият лук в избрана поредност.
6
Салата от аспержи с краставици и пресен лук 6
Лимоновият сок се смесва с оцета и горчицата.
7
Салата от аспержи с краставици и пресен лук 7
Прибавя се захарта и се разбърква добре.
8
Салата от аспержи с краставици и пресен лук 8
Сипва се зехтинът и се овкусява със сушените мащерка, естрагон, сол и наситнените копър и магданоз.
9
Салата от аспержи с краставици и пресен лук 9
Салатата се залива с получения винегрет.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: