Салата от аспержи с краставици и пресен лук

Дата: 19.05.2008
Източник: Бон Апети
Салата от аспержи с краставици и пресен лук
 
Необходими продукти:
1 връзка аспержи (400 г)
1 ч. л. сол
1 ч. л. захар
1 ч. л. горчица
1 ч. л. сушена мащерка
1 с. л. лимонов сок
3 с. л. ябълков оцет
6-8 с. л. зехтин
4-5 стръка копър
4-5 стръка магданоз
1 връзка лук
2 краставици
1/2 ч. л. сушен естрагон
 

Начин на приготвяне:
1
Салата от аспержи с краставици и пресен лукАспержите се почистват и се сваряват за 5 минути в кипнала подсолена вода, след което се потапят в купа с подсолена леденостудена вода.
2
Салата от аспержи с краставици и пресен лук 2Лукът се нарязва наситно, прехвърля се в купа и се залива с горещата вода, в която са се варили аспержите. Оставя се за 5 минути, отцежда се и се охлажда със студена вода. Смесва се с аспержите.
3
Салата от аспержи с краставици и пресен лук 3Краставицата се обелва и се нарязва на колелца.
4
Салата от аспержи с краставици и пресен лук 4Колелцата се подреждат в порционна чиния с 2-3 стръка копър.
5
Салата от аспержи с краставици и пресен лук 5Отгоре се поставят нарязаните на едри парчета аспержи и зеленият лук в избрана поредност.
6
Салата от аспержи с краставици и пресен лук 6Лимоновият сок се смесва с оцета и горчицата.
7
Салата от аспержи с краставици и пресен лук 7Прибавя се захарта и се разбърква добре.
8
Салата от аспержи с краставици и пресен лук 8Сипва се зехтинът и се овкусява със сушените мащерка, естрагон, сол и наситнените копър и магданоз.
9
Салата от аспержи с краставици и пресен лук 9Салатата се залива с получения винегрет.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Светлана коментира рецептата Пиле фрикасе
Kiakka Anna се регистрира в сайта.
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
Кремена коментира рецептата „Вита“ торта
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта