Салата от булгур, нахут и печени чушки

Дата: 11.03.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г булгур (без варене)
1 консерва нахут (400 г)
1 червена салата
5 червени печени чушки
1 глава червен лук
90 мл зехтин „Екстра върджин“
30 мл бял балсамов оцет
1 ч. л. мед
1/4 ч. л. лют червен пипер
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Салата от булгур, нахут и печени чушкиБулгурът се залива с гореща 500 мл вода и се посолява. Прибавят се 30 мл зехтин, покрива се с прозрачно фолио и се оставя да набъбне.
2
Салата от булгур, нахут и печени чушки 2Салатата се измива и се подсушава в центрофуга. След това се нарязва натънко.
3
Салата от булгур, нахут и печени чушки 3Чушките и лукът се режат на ивички. В купа се смесват салатата, нахутът, чушките, лукът и булгурът.
4
Салата от булгур, нахут и печени чушки 4Медът се разбива с лютия пипер, останалия зехтин, балсамовия оцет, сол и черен пипер на вкус. Салатата се овкусява с дресинга, разбърква се и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

07.04.2016
Много ни хареса, наистина добро предложение. Аз я направих с обикновена салата, не намерих червена, но пак стана много свежа.
1.
Изпрати
лично съобщение

18.03.2016
Не съм очаквал че ще се получи такова приятно съчетание от използваните продукти.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Петя Генева се регистрира в сайта.
Reni Khan коментира рецептата Свински пържоли на тиган
Иван Ангелов се регистрира в сайта.
Ели Лилова се регистрира в сайта.
Nikolina Emilova Stamenkova се регистрира в сайта.
Дарена Йовкова се регистрира в сайта.
Kristina Mihaylova коментира рецептата Паста с пиле и моцарела
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта