Салата от булгур и пушена пъстърва

Дата: 03.07.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г булгур без варене
2 пакета пушена пъстърва
2 домата
3 скилидки чесън
150 г гъсто кисело мляко
300 мл пилешки бульон
50 мл зехтин „Екстра върджин“
1/2 връзка джоджен
1 лимон
сол и черен пипер
 

Начин на приготвяне:
1
Салата от булгур и пушена пъстърва
Булгурът се накисва в горещия пилешки бульон, като се налива и зехтинът. Покрива се с фолио за свежо съхранение и се оставя да набъбне за 5 минути.

 


2
Салата от булгур и пушена пъстърва 2
Доматите се цепват на кръстче, пускат за 5–10 секунди във вряла вода, след това се шокират със студена, обелват се и се нарязват на ситни кубчета.

 


3
Салата от булгур и пушена пъстърва 3
Пъстървата се накъсва, чесънът се стрива на паста с малко сол, джодженът се наситнява.

 


4
Салата от булгур и пушена пъстърва 4
В купа се смесват булгурът, доматите, пъстървата, сокът от лимон, джодженът, киселото мляко, чесновата паста, сол и черен пипер. Разбърква се. Салатата може да се сервира както топла, така и студена.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

06.08.2013
Много вкусна, хранителна и свежа салата.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


516 ДУШИ ОНЛАЙН
Bedriya Arif се регистрира в сайта.
Стела Костадинова се регистрира в сайта.
Doncho Donchev се регистрира в сайта.
Георги Георгиев се регистрира в сайта.
Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта