Салата от червено цвекло и портокалов винегрет

Дата: 16.02.2006
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г по-дребни глави цвекло
2 с. л. балсамов оцет
2-3 с. л. зехтин
50 мл портокалов сок
50 г лешници
7-8 с. л. зехтин
2 портокала
100 г козе сирене
500 г дребен лук
1 щипка сол
 

Начин на приготвяне:
1
Салата от червено цвекло и портокалов винегретГлавите лук се измиват, горната им част се отрязва, най-външните листа се отстраняват. Поставят се в тава заедно с измитото цвекло, поливат се със зехтин и се пекат в предварително загрята на 200 градуса фурна (лукът – 20, цвеклото – 30 минути).
2
Салата от червено цвекло и портокалов винегрет 2Изпечените лук и цвекло се оставят да се охладят. След това се обелват и цвеклото се нарязва на филийки.
3
Салата от червено цвекло и портокалов винегрет 3Лешниците се изпичат, след това се смилат с малко сол. Портокалите се обелват и се филетират. Портокаловият сок се разбива със зехтин, балсамов оцет и сол.
4
Салата от червено цвекло и портокалов винегрет 4Филетираните портокали и обелените глави лук се поставят в купа и се заливат с половината от дресинга.
5
Салата от червено цвекло и портокалов винегрет 5В средата на порционна чиния се нареждат филийки цвекло, а до тях - портокали и лук. Цвеклото се полива с дресинг. Салатата се гарнира с малки кубчета козе сирене и се поръсва със смлени лешници.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


141 ДУШИ ОНЛАЙН
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
Силвия Руменова Станчева се регистрира в сайта.
Оля Нешкова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта