Салата от киноа с карфиол и червен боб

Дата: 22.11.2012
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1/2 ч. ч. киноа
1/2 ч. ч. червен боб от консерва (отцеден)
1 краставица
50 г кашу
30 г стафиди
1 ч. ч. зеленчуков бульон
1/4 ч. л. куркума
1/4 ч. л. смлян кориандър
1/4 ч. л. смлян кимион
1/4 ч. л. чили на прах
4–5 стръка пресен кориандър
сол и черен пипер на вкус
за карфиола:
1 малка глава карфиол
1 с. л. зехтин
1/4 ч. л. куркума
сол на вкус
за дресинга:
1/4 ч. ч. кисело мляко
1 с. л. зехтин
1 с. л. сок от лимон
кората от 1/2 лимон
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:
1
Салата от киноа с карфиол и червен боб
Киноата се измива под течаща вода, сипва се в касерола и се налива бульонът. Подправя се с куркумата, кориандърът, кимионът, чилито и сол. Кипва се и се готви, докато се абсорбира цялата течност и киноата омекне – около 10 минути.

 


2
Салата от киноа с карфиол и червен боб 2
Карфиолът се накъсва на малки розички и се слага в тава с незалепващо покритие. Отгоре се поръсва с куркумата, залива се със зехтина и се овкусява със сол. Пече се в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, за 30 минути.

 


3
Салата от киноа с карфиол и червен боб 3
Краставицата се обелва и се нарязва на малки кубчета. Кориандърът се нарязва наситно. В купа се сипват киноата, карфиолът, бобът, краставицата, кашуто, стафидите и кориандърът.

 


4
Салата от киноа с карфиол и червен боб 4
Продуктите за дресинга се смесват и се разбъркват. Салатата се залива и се поднася.


Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

16.09.2014
От начало,като видях рецептата реакцията ми беше:\"Каквооо?\" и тъй като така или иначе имах всички необходими продукти в къши си казах:\"Защо пък не\".Накрая моята реакция беше:\"Даааа :)\"
3.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
Кашуто е печено, но ако не искате да е много солено, можете да си купите сурово и да го запечете вкъщи, във вурна или на сух тиган.
2.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
Кашуто е печено, но ако не искате да е много солено, можете да си купите сурово и да го запечете вкъщи, във вурна или на сух тиган.
1.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
Кашуто сурово или печено е?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта