Салата от копърка с червено цвекло и картофи

Източник: Бон Апети
Дата: 22.02.2010
Салата от копърка с червено цвекло и картофи
 
Необходими продукти:
200 г заквасена сметана
100 г майонеза
2 ч. л. горчица
3–4 ч. л. я ябълков оцет (малинов)
2 стръка копър (без стъблата)
1 ч. л. хрян
1 ч. л. захар
1/2 с. л. сол
черен пипер на вкус
4 картофа
2 моркова
3 кисели краставички
1/2 глава лук
200 г маринована копърка
2 сварени яйца



Начин на приготвяне:
1
Цвеклото и картофите се сваряват, обелват се и се нарязват на кубчета. Морковите се настъргват на ренде, киселите краставички се нарязват на ивици, а лукът – на тънки полумесеци. Така подготвените зеленчуци се смесват в салатиера.
2
Съставките за дресинга се разбъркват в купа с помощта на телена бъркалка и с него се заливат зеленчуците.
3
Около зеленчуците се подреждат рибките и нарязаните на колелца или четвъртинки яйца.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: