Салата от леща и кренвирши

Дата: 21.04.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г зелена леща
2 кренвирша Аз ям!
1 морков
1 глава лук
1 дафинов лист
2 стръка мащерка
50 мл зехтин „Екстра върджин“
сокът от 1/2 лимон
2 скилидки чесън
1 ч. л. дижонска горчица
1/2 връзка магданоз
сол на вкус
 
Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Салата от леща и кренвиршиЛещата се измива и се сипва в тенджера. Налива се вода, колкото да я покрие добре.
2
Салата от леща и кренвирши 2Прибавят се лукът и морковът, нарязани наедро.
3
Салата от леща и кренвирши 3Пускат се мащерката и дафиновият лист, и се вари до готовност (не трябва да се се разкашква).
4
Салата от леща и кренвирши 4След това се отцежда, а подправките и зеленчуците се отстраняват.
5
Салата от леща и кренвирши 5Чесънът се стрива на паста и се смесва с лимоновия сок, зехтина, горчицата и сол на вкус.
6
Салата от леща и кренвирши 6Кренвиршите се режат на шайби и се запържват в тиган с незалепващо покритие в малко зехтин.
7
Салата от леща и кренвирши 7В купа се смесват лещата, кренвиршите, наситненият магданоз и дресингът.
8
Салата от леща и кренвирши 8Салатата се посолява, разбърква се и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

09.06.2016
Много приятно ястие се получи. Бързо и лесно!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


288 ДУШИ ОНЛАЙН
Anelia Peruhova се регистрира в сайта.
Валентина Стоева се регистрира в сайта.
Boychev Bobito се регистрира в сайта.
Malina Valkova се регистрира в сайта.
Svilena Dimitrova се регистрира в сайта.
Milena Hubenova коментира рецептата Сладки с тиква и стафиди
Milena Hubenova се регистрира в сайта.
Jah Nikolov коментира рецептата Ягодов релиш
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта