Салата от леща и моркови

Дата: 24.12.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г зелена леща
4 моркова
500–600 мл зеленчуков бульон
100 мл зехтин „Екстра върджин“
1 лимон
5 скилидки чесън
1/2 връзка магданоз
2 стръка мащерка
1 дафинов лист
1 ч. л. кимион
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Салата от леща и морковиЛещата се сварява в бульона, заедно с дафиновия лист, мащерката и нарязания наситно чесън. Готви се под капак до готовност. След това дафиновият лист и мащерката се отстраняват.


2
Салата от леща и моркови 2Зехтинът се смесва със сока и настърганата кора от лимон. Овкусява се със сол и кимион и с получения дресинг се залива топлата леща. Оставя се да се охлади.
3
Салата от леща и моркови 3Морковите се белят и се настъргват на едро ренде. Магданозът се наситнява. Морковите и магданозът се добавят към охладената леща.
4
Салата от леща и моркови 4Разбърква се и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
Jolly сготви Меденки
Светлозар се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта