Салата от нахут

Постна и засищаща
Източник: Бон Апети
Дата: 10.04.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г сушен нахут
100 мл червен винен оцет
60 мл зехтин „Екстра върджин“
1 лимон
2 скилидки чесън
2 стръка мащерка
1 глава лук
2 стръка розмарин
2 глави червен лук
1 връзка магданоз
1 ч. л. риган
1 ч. л. сода
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Салата от нахут
Нахутът се накисва за една нощ в студена вода, заедно със содата. Отцежда се, измива се и се сварява във вода, заедно с целите клонки мащерка и лука, нарязан на четвъртинки.
2
Салата от нахут 2
Червеният лук се реже на полумесеци, полива се с оцета, посолява се и се намачква. Оставя се да преседи поне 10 минути и се отцежда.
3
Салата от нахут 3
Розмаринът и чесънът се накълцват, а магданозът се реже наедро. Отцеденият нахут се смесва в купа с червения лук, магданоза, розмарина и чесъна. Овкусява се с настърганата лимонова кора, зехтина, ригана и сол на вкус.
4
Салата от нахут 4
Салатата се разбърква добре и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: