Салата от печена тиква с орехи и смокини

Дата: 02.01.2013
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г тиква
1/2 глава червен лук
1 стрък селъри
100 г печени орехи
50 г сушени смокини
50 мл зехтин
1 стрък розмарин
сол и черен пипер на вкус
за дресинга:
200 мл зехтин
100 мл тъмна бира
50 мл бял балсамов оцет
1 с. л. дижонска горчица
1 с. л. мед
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Салата от печена тиква с орехи и смокини
Тиквата се обелва и се нарязва на кубчета. Поръсва се с нарязаният наситно розмарин и зехтина. Овкусява се със сол и черен пипер и се пече в загрта на 180 градуса фурна, с вентилатор, за 50 минути. Оставя се да се охлади.

 


2
Салата от печена тиква с орехи и смокини 2
Лукът и селърито се нарязват наситно. Орехите се натрошават. Смокините се нарязват на четвъртинки.

 


3
Салата от печена тиква с орехи и смокини 3
Балсмовият оцет, медът, дижонската горчица и бирата за дресинга се смесват в купа. Овкусява се със сол и черен пипер, налива се зехтина и се разбърква до хомогенизиране.

 


4
Салата от печена тиква с орехи и смокини 4
Тиквата, лукът, селърито, смокините и орехите се смесват. Салатата се овкусява с дресинга, разбърква се и се поднася.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


296 ДУШИ ОНЛАЙН
Марияна Павлова се регистрира в сайта.
Цветалина се регистрира в сайта.
Силвия коментира рецептата Пилешко с паста на фурна
Силвия се регистрира в сайта.
Eli Petrova се регистрира в сайта.
Elena Bejan се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта